minuterna är kommna

Ja, snart bär det av. Jag och min faster ska åka till gävle där min farfar bor. Det är jättemycket snö där, eller det var i allafall. Hoppas det är det nu coskå.
Jag kommer hem på söndag någongång.

Ha det bra!



                             forsby

Edward Scissorhand

Nu har jag sett klart filmen. Från i mitten hade jag tårar i ögonen hela tiden som skulle rinna över när som helst.
Jag är väääldigt berörd av filmen. Men jag inte säga mycket om den. Det går inte för mig. Det blir bara massa svammel tillsist. Inte för den är dålig, utan den är föra bra för att beskriva den. Men jag remkommenderar den starkt!

Jag orkar inte skriva handlingen så jag tar den fårn wikepedia:

I ett stort grått slott bor en gammal uppfinnare som har lyckats bygga en man, Edward. Men han hinner aldrig ge Edward ett par riktiga händer förrän uppfinnaren dör av en hjärtattack. Istället får Edward behålla de saxar som ersatt händerna i väntan på ett par riktiga. Där lever Edward nu helt ensam i det gamla slottet. Men en dag beger sig Peg upp till slottet för att sälja kosmetika, och där får hon syn på Edward. Hon tar då hem honom till sitt hus i Pastellstaden. Där har han det bra, han klipper buskar, hår på människor och hundar och gör isskulpturer. Men en dag så har Pegs dotters pojkvän lurat med honom på ett rån hos sina föräldrar. När polisen dyker upp lyckas alla inblandade förutom Edward hinna undan. Efter detta vänder sig alla i Pastellstaden emot honom för de tror att han är farlig.

I rollerna är Johnny Depp, Winona Ryder och Dianne Wiest bla.
Den gjordes 1990 eller hade sin premiär då.



Nu ska jag se denna film jag lånat av Tessa! :D

                                    

kortfattat

  •  åtta saker jag har gjort idag: 

    Gått till therese
    Varit med henne och Karolina
    Bakat kladdkaka (som inte blev så kladdig)
    sett på LOST
    Sett på "The return" (tror att den heter så)
    snackat
    gått hem
    duschat

  • saker jag ska göra

    Titta på Edwards sissorchands (vet inte exakt hur det stavas)
    Snacka med Nina


ingen rubrik

Jag är VÄLDIGT väldigt väldigt irreterad på min blogg! även om jag göra som man ska går det inte! Det hamnar ovanpå varandra även om jag gör som man ska!! AHHH jag blir galen!!!

jag orkar inte förklara vad som är fel

.





 Klänning från Bik Bok 
Jag provade på bikbok igår en liknande klänning som var vit och en annan uringning. Men såg fören nu att den här var anurlunda än den jag vill ha så sen får vara kvar. Den var ju också fin! 

Ulriksdals Wärdshus

Idag var vi på ett jättefiint ställe och åt påskbuffé. Det känndes nästan lite löjligt när servitisen, eller vad han nu var, sa högtrevande " Familjen Westbom (mamma bokade bort i sittt namn) ska ha bord numer fyra, om ni följer med här." Eller det var något sånt där, minns inte riktigt och så gick vi och satte oss. Det som känndes löjligt är svårt att förlklara utan att det blir fel. Men det var roligt också! att känna sig lite speciell för en gång skull. Stället vi åt på heter Ulriksdals Wärdshus. Dyrt var det men jätte gott! God mat och god effetrrätt. Det var jätte fint inrett också.
Men en aning ont i magen fick jag också. En aning var klar uderdrift. Jag var nära på att slå till pappa för han fick mig att skratta hela tiden. Det gjorde ju det bara värre i magen. Men jag klagar inte! Det var ju jätttekul att vara där.

Så, om man vill lägga slantarna på någonting i matväg så vet ni ett ställe man kan gå på iallafall.


svart vitt gul vit




                                                                                 Båda kläderna är från H&M men på internet är verkar kjolen slut.
Jag försökte skapa en snygg outfit, som man nu kallar det, men jag kunnde inte kopiera en sjal från gina tricot och hittade inte många fina smycken så det får bara bli de här.
Vissa kläder måste man kolla på ett tag innan de blir snygga och att just de här ska passa ihop och så är det med de här. Iallafall för mig. :)


.

                                                

                

Vad säger man annars? Varför inte God påsk? Eller trevlig påsk.

Jag har tänkt att vara lite allmänbildad så jag har kollat upp lite om påsken. Inte just varför det heter glad  påsk men nästan.


Ordet påsk till exempel kommer från ordet pasach som är på herbiska. Pasach betyder gå förbi på herbiska och då i egypten gick dödsängen förbi husen som hade blod över sina dörrar. Och sen heter ordet pasach paska på latin och därefter på svenska påsk.

Jag fattar ingenting om det här.


Och så kan jag berätta varför vi äter en massa ägg och får påskägg och har äggprydnader på påsk. Kortfattat. Jo, ägg står för liv. Utanpå ägget ser det helt dött ut, som en sten. Men plötsligt så spricker det upp och ut kommer en levande varelse! Och denna grej knyter samman med påsken helt naturligt för livet segrar över döden med ägget. Precis som Jesus återuppstår. Han börjar leva från att varit död som ägget har varit. Om man tänker på det viset som man måste tänka för att fatta. Även om det är en aning undligt. Ägget är ju ändå som magen på en mammas mage innnan det kommer ut ett barn.

Det tycker jag är rätt smart tänkt. Kankse lite långsökt men finurligt. Ja, det var dagens lektion.



L O V I S A



Källa: http://hem.passagen.se/sojson/          


PS LV

Nu är det PÅSKLOV!
äntligen lite påsk, det var ett bra tag sen! På söndag ska hela familjen på påskbord på ett fiin värdshus! :D värsta buffen det kommer va!

Snart ska jag till Karro och gör något. :) titta på film tror jag.

Idag hade vi dans på jumpan! Det var jättekul. Lärde mig ett och annat...och kanske någon.


L O V I S A

New blogg. snart

Hej allihop! Jag har inte skrivit på länge. Men men.

Jag funderar på att skapa min blogg till en blogg med ett speciellt ämmne. Tänkte film, men jag tittar inte på film så mycket och vad som kommer nya, Therese är bättre på det. ;) kläder och mode;nej tack. Inte något jag är jag med.

kanske ska testa film. Nya filmer, premiärer, gamla, reccensera (vet ej hur det svaras och orkar inte ta reda på det) och sånt. Men räkna inte med att jag kommer vara snabb och sitta och blogga om det här hela tiden.
Får se hur det blir!    Jag kankse väljer ngt annat.


TACOKVÄLL

JUst nu är jag hos NIna med ullis! Ska göra guaccomole jag kan inte ödsla tid på er! ;) hare!


VÄLKOMMEN HEM KARRO!

Nu är du hemma som du vet, efter två veckor i Inida. Det är väl bara att hoppas att du har haft det bra! :)


Nu är det prao. Två veckor prao p¨å Seven eleven för mig. Började igår. Jobbar från nio till tre. Inne i stan på odengatan.  komm gärna och hälsa på!
Jag får göra lite allt möjligt, orkar inte skriva allt men jag får göra väldigt mycket och får gratis bullar, cookies, muffins, croassanier, brownies osv. avis va? ;) fast jag är aldrig sugen på det när jag väl är där..

Meine pappa fyller år idag så vi ska fira honom. 


                                 


RSS 2.0